Lær, tekstil og treverk


MØBELTEKSTILER
Stressless tilbyr en helt ny følelse av komfort; moderne, lune og luksuriøse tekstilkolleksjoner som passer perfekt sammen med våre møbler i lær. Alle med spesielle egenskaper og de er tilgjengelige i et bredt utvalg av farger slik at du kan finne den perfekte match til ditt interiør.

Om Tekstiler
Vær oppmerksom på at fargeendringer vil forekomme som resultat av bruk, og på grunn av effekten av lys. Møbler bør beskyttes fra direkte sollys.
For å forlenge levetiden og utseendet på møblene, bør trekket støvsuges regelmessig, og kun tørrenses profesjonelt.EKORNES MØBELLÆR
Ekornes er en av Europas største brukere av møbellær. Læret kjøpes fra utvalgte garverier internasjonalt. Våre egne inspektører er med på utvelgelsen av læret, som skjer iht. internasjonale normer for kvalitetsfastsettelse. Dette arbeidet har gitt oss erfaringer som kommer deg til gode når du kjøper Stressless eller Ekornes lærmøbler. Våre møbellær er produsert etter gjeldende lover, retningslinjer og anbefalinger til bruksegenskaper og for bruk og innhold av kjemikalier og andre stoffer. For å sikre at vi til enhver tid er ajour med hva som skjer mht. helse, miljø og sikkerhetskrav, samarbeider vi med anerkjente internasjonale institusjoner på dette fagfeltet.

Du kan velge mellom disse lærtypene til Stressless eller Ekornes møbler:

Batick:
BATICK er et korrigert, dekkfarget og narvsatt møbellær, der de fleste naturlige merker og sår er fjernet. Batick kan ha to-tone fargeeffekt for å skape liv i overflaten. Batick har god lysekthet, men fargeendringer oppstår med tiden som følge av bruk og lyspåvirkning. Et beskyttende lakksjikt forenkler renholdet. Enkelt renhold, gode bruksegenskaper og gunstig pris gjør Batick til et godt valg.

Cori
CORI er et korrigert, dekkfarget og narvsatt møbellær. Cori er et tykt lær med godt grep, og har en markant narv. De fleste naturlige merker og sår er fjernet. Cori har to-tone effekt på enkelte farger, som sammen med en blank topp-polish gir overflaten liv og dybde. Et beskyttende lakksjikt forenkler renholdet. Cori er et godt valg når du vil ha et lær med eksklusivt utseende, gode bruksegenskaper og en kraftig struktur.

Paloma:
PALOMA er et lettere korrigert møbellær med en narvsetting som jevner ut noe av den naturlige strukturen (narvbildet) i læret. Imidlertid vil narvstrukturen i Paloma kunne variere på ulike deler av møbelet og det kan også forekomme små fargenyanser i læret. Merker etter sår, arr og insektbitt er naturlig og vil forekomme på Paloma. Ett tynt lakksjikt gir Paloma en viss beskyttelse og letter renholdet, men Paloma har ikke samme slitestyrke og beskyttelse som Batick og Classic. På grunn av sitt myke, naturlige og komfortable uttrykk er Paloma et veldig populært valg.

Noblesse:
Noblesse er den mest eksklusive lærkvaliteten i Ekornes sin kolleksjon.  Det er en fullnarvet semianilin, noe som vil si at læret er gjennomfarget, med en lett overflatebehandling.  Dette gir en viss beskyttelse, samtidig som læret beholder den naturlige mykheten og gløden som kjennetegner et førsteklasses møbellær.  Et naturlig materiale som Noblesse har sin opprinnelige narv og struktur, og det kan forekomme ulik struktur på ulike deler av møbelet.  Små fargenyanser og merker etter sår og skader kan også forekomme, og er karakteristisk for et så naturlig materiale som Noblesse.  På grunn av den lette overflatebehandlingen er Noblesse den mest ømfintlige av Ekornes sine lærkvaliteter.  Den absorberer lett fuktighet og er ekstra følsom for slitasje, varme, sollys, søl og svette.  Regelmessig vedlikehold er viktig for å beholde det flotte utseendet.Wood colour stainsTREVERK I VAKRE FARGER
Til dine Stressless- og Ekornes-møbler med synlig treverk, kan du velge mellom forskjellige farger. Litt avhengig av møbeltype har du følgende farger å velge mellom: Natur, Eik, Valnøtt, Teak, Brun, Wenge og Svart.

Ekornes benytter skrellet bøkefiner i alle sine formpressede møbelkomponenter. Til heltrekomponenter benyttes lettdampet bøk.

Hardheten i treet gjør møbler i bøk ekstremt holdbare, og treverket vi bruker er en fornybar ressurs. Bøk er et naturmateriale og variasjoner i mønster, farge og tekstur gjør hvert møbel unikt. Selv om det blir benyttet bøk både til heltre- og formpressede komponenter kan det forekomme strukturforskjeller.